„Модерна България срещу статуквото“ – с кампания #3хДА в референдума


dmb-kichashkiГражданското непартийно Движение „Модерна България“ ще се регистрира за участие в кампанията за националния референдум на 6 ноември 2016 г. Инициативният комитет ще бъде представляван от юриста и говорител на движението Петър Кичашки и включва университетски преподаватели, общественици, адвокати, журналисти, социолози и предприемачи, сред които д-р Борислав Цеков (юрист), проф. Александър Рангелов (международник), инж. Радослав Георгиев, адв. Андриян Бояновгл.ас. д-р Здравка Кръстева (юрист), Свилен Колев (експерт по европрограми), адв. Михаил Димитров (Сливен), Валя Кръстева (Враца, журналист), д-р Петко Петков (социолог), Блажка Трепетанова (предприемач) и др.

Това решение взе днес ръководството на Движение „Модерна България“ след проведено онлайн допитване, в което взеха участие 2734 съмишленици на  Движение „Модерна България“ от цялата страна. Инициативният комитет ще се нарича „МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ СТАТУКВОТО“ и ще проведе кампания #3хДА в подкрепа на трите въпроса в „референдума на Слави“, които могат да променят партийно-политическото статукво – орязването на партийните субсидии, въвеждането на мажоритарна система в два тура и на задължително гласуване.

Активисти на Движение „Модерна България“ започват и събирането на необходимата подкрепа от поне 2500 гласоподаватели за регистрация в Централната избирателна комисия. В София мобилни групи ще събират подписи в пешеходната зона на бул. „Витоша“, в района на „Кооперативния пазар“ в „Люлин“ и пазарите в ж.к. „Дружба“ и ж.к. „Младост“, а регионалните представители на движението ще организират подписка в Пловдив, Сливен, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Благоевград и др.

Национален щаб на Движение „Модерна България“

София, ул. „Пиротска“ 5 ет. 4

е-mail: office@dvizhenieto.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − ten =