„МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ“ СЕ РЕГИСТРИРА ЗА РЕФЕРЕНДУМА


dmb-press-pic260916

Днес, гражданското непартийно Движение „Модерна България“ внесе документи за регистрацията на излъчения от движението Инициативен комитет за участие в кампанията за националния референдум.

В ЦИК отидоха председателят на Инициативния комитет Петър Кичашки заедно с членовете на комитета д-р Борислав Цеков, адв. Андриан Боянов, Иван Солаков и Димитър Кръстанов. В комитета участват и редица университетски преподаватели, общественици, адвокати, журналисти, социолози и предприемачи.

В подкрепа на регистрацията на Движение „Модерна България“ беше представена и подписка на 4058 гласоподаватели при изискуем минимум от 2500.

„Движение „Модерна България“ последователно отстоява своите позиции срещу гигантските партийни субсидии и за мажоритарни избори в два тура. Националният референдум е реална възможност за промяна на прогнилия партиен модел. Ние ще гласуваме с три пъти „ДА“ и призоваваме гражданите да участват масово и да гласуват в референдума според разбиранията си. Глас народен, глас Божи“, заяви на излизане от ЦИК председателят на Инициативния комитет на „Модерна България“ Петър Кичашки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 19 =